Študijsko leto 2018/2019


MAJA ZAVOLOVŠEK    

Aktivna predsednica Študentskega sveta do študijskega leta 2018/19                                                                                       slika

1. Kaj menite o vašem študiju na FKPV?

Za svoj študij dodiplomskega in podiplomskega programa sem izbrala FKPV in izkazalo se je, da je bila ta odločitev prava, saj sem svoja znanja nadgradila in tako lahko bolj samozavestno stopam po svoji podjetniški poti. Profesorji so nam predali veliko teoretičnega in praktičnega znanja, ki ga z lahkoto implementiramo na svoji življenjski poti. Pri izbiri pravih modulov in usmerjanju med študijem so nam bile v veliko pomoč strokovne službe, ki dodajo vrednost fakulteti, zato z lahkoto povem, da je FKPV resnično fakulteta, ki ponudi več!

2. Na kakšen način ste združevali vašo poklicno pot s študijem?

Če na hitro preletim svoje spomine, sem se na FKPV smer komerciala vpisala z namenom pridobivanja novega znanja iz področja financ, saj sem 6 let delala kot finančna svetovalka, predvsem na področju faktoringa. Bila sem prepričana, da vem kaj želim početi, saj to opravljam z veseljem. Tekom študija pa so se pričela nova zanimanja, novi izzivi in tako sem med študijem odprla svoje podjetje. Profesorji so nas motivirali in usmerjali, predavanja so bila zanimiva in poučna. Kljub temu, da sem bila polno zaposlena z vodenjem podjetja, sem obiskovala predavanja, kjer sem lahko profesorje prosila za pomoč ali za nasvete na moji poslovni poti. Sodelovala  sem v številnih projektih, ki jih fakulteta razvija v okviru Kariernega centra FKPV, s čimer sem pridobila reference, ki sem jih s pridom izkoristila v poslovnem svetu. Bila sem tudi aktivna predstavnica Študentskega sveta in delovala v organih fakultete, kjer sem bila podpora študentom. Dobesedno sem svoje študijske obveznosti povezala in prepletla v poslovni svet, iz enega izziva je nastal drugi, tretji, četrti,… sicer še vedno delam kot finančna svetovalka, le na področju investicij in z veliko več znanja in izkušnjami, ki sem jih pridobila v okviru izobraževanja.

3. Kaj bi na podlagi vaših izkušenj svetovali študentom FKPV pri njihovem študiju?

FKPV ne daje le znanja, ki ga bodoči podjetniki, informatiki ali turistični delavci potrebujemo za svojo uspešno pot, najbolj nas navdušujejo dejstva, da je FKPV kot organizacija naklonjena študentom, kjer nam tako profesorji kot zaposleni predajajo svoje praktične izkušnje in nas vključujejo v projekte, s čimer tudi osebnostno rastemo in pridobivamo dragocene izkušnje oz. reference. Zato izkoristite vse priložnosti, ki se vam ponujajo in bodite aktivni študentje, povezujete se, saj dobri odnosi ponujajo nove življenjske in poslovne priložnosti.

4. Kaj menite o Alumni klubu FKPV?

Alumni klub je super, saj tako ostanemo povezani in lahko prenašamo svoje podjetne izkušnje na vse deležnike, s čimer pridobimo veliko koristnih nasvetov in mnenj še preden sami naredimo raziskavo ali sprejmemo odločitev za katero bi se kasneje izkazalo, da je bila napačna. Zato Alumni klub vidim kot pomemben dejavnik osebnostnega in kariernega razvoja.

 

 

 

 

 

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2021

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki