»Klikni: Naroči se na EU«

»Klikni: Naroči se na EU«
Na Zavodu Mreža MaMa, ki je nacionalna mrežna organizacija 55 mladinskih centrov iz cele Slovenije, izvajamo projekt »Klikni: Naroči se na EU«. Namenjen je angažiranju mladih, da podajo svoje mnenje o izzivih, s katerimi se soočajo, in da predstavijo svoje ideje o Evropi, kot si jo želijo. Dobijo tudi informacije, v katere EU programe se lahko vključujejo in kako lahko aktivno sooblikujejo evropsko demokracijo. Na dogodkih je v ospredju tudi razprava mladih z aktualnimi in nekdanjimi evropskimi poslanci/-kami o vlogi, rezultatih in učinku odločitev Evropskega parlamenta na naše življenje. Vse omenjeno poteka v sklopu regijskih dogodkov, ki jih soorganiziramo z mladinskimi centri iz 6 regij.

Regijske dogodke bomo zaokrožili z nacionalnim mladinskim dialogom, ki bo potekal v okviru Evropskega tedna mladih, v petek, 12. aprila 2024, v soorganizaciji in prostorih Celjskega mladinskega centra (Mariborska cesta 2, Celje), z začetkom ob 10. uri. Na njem bodo mladi, evropski poslanci, nacionalni in lokalni odločevalci diskutirali o izzivih, idejah in predlogih mladih, zbranih v sklopu regijskih dogodkov. Na dogodku bodo svoje izkušnje delili tudi mladi, ki so že bili vključeni v EU programe za mlade EU (Erasmus+: Mladi v akciji, Evropska solidarnostna enota itd.). Na ogled bo tudi interaktivna, izobraževalna razstava o Evropskem parlamentu.

Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodku in skupaj z mladimi soustvarjate prihodnost Evrope.

Za udeležbo na dogodku je obvezna prijava na obrazcu na tej povezavi: forms.gle/5Lu5BggjqoAUBnf89 Prijave sprejemamo do ponedeljka, 8. aprila.

Za več informacij smo vam na razpolago na telefonski števili 031 374 648 in naslovu senta.jevsenak@mc-celje.si.

 

Veseli bomo vaše udeležbe,

ekipa Mreže MaMa in Celjskega mladinskega centra

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2024

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki