Obvestilo_preliminarne usmeritve glede koronavrusa COVID-19

Obvestilo_preliminarne usmeritve glede koronavrusa COVID-19

V skladu z napotki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) v zvezi z ugotovljenimi primeri okužb z novim koronavirusom (SARS-CoV-2) na severu Italije in v krajih, kjer je ta virus trenutno bolj razširjen, smo na FKPV, da ne bi prišlo do zapletov pri izvajanju aktivnosti, sprejeli prve ukrepe za omejitev širjenja virusa.

Vsi zaposleni, sodelavci, študenti, ki ste se v zadnjih 14 dnevih zadrževali krajih, kjer je znano, da obstaja epidemija koronavirusa, ostanite naslednjih 14 dni doma ne glede na svoje počutje.

Če se v tem času pojavijo znaki, ki kažejo na okužbo s koronavirusom (povišana telesna temperatura, kašelj, občutek pomanjkanja zraka, težko dihanje), o tem po telefonu ali elektronski pošti obvestite svojega izbranega zdravnika.

Zdravstvena služba je o ukrepih ob sumu na okužbo s koronavirusom obveščena in nanjo dobro pripravljena. Če v 14 dneh ne boste zboleli (kar je zelo verjetno), se lahko vrnete v službo oz. na predavanja.

Svetujemo vam tudi, da spremljate spletne strani in družbena omrežja Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja, Ministrstva za zdravje in Ministrstva za zunanje zadeve.

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so objavljene preliminarne usmeritve glede koronavrusa COVID-19: https://www.gov.si/novice/2020-02-24-preliminarne-usmeritve-glede-koronavirusa-covid-19-ki-vsebujejo-azurirane-uradne-informacije/. Objavljeni so tudi viri o dodatnih informacijah ter splošni preventivni in specifični ukrepi.

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2023

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki