Razpis oz. tekmovanje s področja obrambe in tehnoloških ved “European Defence Challenge”

Razpis oz. tekmovanje s področja obrambe in tehnoloških ved “European Defence Challenge”

Objavljen je razpis oziroma tekmovanje s področja obrambe in tehnoloških ved, imenovanem “European Defence Challenge” za dodiplomske in podiplomske študente na vseh visokošolskih zavodih, ki ga podpira tudi Erasmus+ program Evropske Unije.

Gre za razpis, pri katerem morajo študenti poiskati kreativne in hkrati strokovne odgovore na vprašanje “Which technologies and technology bricks are particularly relevant for Europe’s sovereignty in defence and security?”. Pri tem se lahko prijavijo sami ali pa v paru. Lahko oziroma celo zaželeno je, da se povežejo s študenti iz iste študijske smeri ali pa s študenti drugih izobraževalnih zadovov oziroma celo drugih držav. Vprašanje je interdisciplinarne narave, zato je predvideno povezovanje denimo študentov bolj tehničnih, inženirskih smeri in pa študentov političnih oziroma poslovnih ved.

Pri tem je treba dodati, da je rok za oddajo pisnih izdelkov že precej blizu. Do polnoči (CET), 30. januarja morajo študenti oddati svoje pisne izdelke na 1 strani po predhodni registraciji na spletni strani. Do 5. marca se bo izbralo študente, ki gredo v naslednji krog. V drugi fazi bo treba do polnoči (CET), 30. aprila oddati obsežnejši izdelek na 10 straneh.

Gre za razpis, ki lahko marsikateremu študentu pomaga pri karierni usmeritvi oziroma odpre karierne možnosti po končanem študiju.

– Povezava do več informacij – https://assets-plus.eu/

– Dostop za registracijo in prenos predloge: https://assets-plus.eu/challenge/

Pisarna Evropskega parlamenta v Ljubljani

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2021

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki