Spremenjeni pogoji PCT pri opravljanju jesenskih izpitnih rokov – samotestiranje

Spremenjeni pogoji PCT pri opravljanju jesenskih izpitnih rokov – samotestiranje

Spoštovani študenti/spoštovane študentke,

Obveščamo vas, da je bil 4. 9. 2021 v Uradnem listu RS, št. 142/21 objavljen Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-COV-2(1) (v nadaljevanju: Odlok), katerega namen je preprečitev ponovnih izbruhov okužb in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Odlok začne veljati 6. 9. 2021.

Pomembno: odlok ureja izpolnjevanje pogoja PCT (prebolevnost, cepljenje ali testiranje), obvezno uporabo zaščitne maske, razkuževanje rok, medsebojno razdaljo in prezračevanje zaprtih prostorov.

Iz Odloka izpostavljamo določbo, da za izpolnjevanje pogoja testiranja šteje tudi testiranje s HAG testi za samotestiranje:

  • Študenti, ki ne izpolnjujejo pogoja prebolevnosti, cepljenja ali testiranja, kot jih določa 2. člen Odloka, se obvezno testirajo s testi HAG za samotestiranje enkrat tedensko v domačem okolju. Teste brezplačno dobijo v lekarnah na podlagi kartice zdravstvenega zavarovanja in potrdila o vpisu. Tuji študenti, ki nimajo kartice zdravstvenega zavarovanja, predložijo osebni dokument.

Testi za samotestiranje, ki jih lahko lekarne izdajajo (pomeni, da je tudi cena ustrezna) so zavedeni v Centralni bazi zdravil. Trenutni seznam testov za samotestiranja je: http://www.cbz.si/cbz/bazazdr2.nsf/Search?SearchView&Query=((%5BSIPRSTDO%5D=99))&SearchOrder=4&SearchMax=30.

Izpolnjevanje PCT pogoja pri študentih visokošolski zavodi ne preverjamo, zato je pomembno, da spoštujete izpolnjevanje PCT pogojev ter v primeru pozitivnega HAG testa za samotestiranje, kot tudi v primeru bolezenskih znakov in simptomov (ne glede na na izpolnjevanje PCT pogoja) ostanete doma in obvestite osebnega zdravnika.

Za vse informacije in dodatna pojasnila smo vam na voljo.

Lep študijski pozdrav in ostanite zdravi.

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2024

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki