Udeležence Erasmus+ International Week-a smo popeljali po starem delu Celja

Udeležence Erasmus+ International Week-a smo popeljali po starem delu Celja

Na FKPV od 8. do 12. maja poteka Erasmus+ International Week, ki so se ga udeležili predavatelji in strokovni sodelavci partnerskih fakultet iz Španije, Velike Britanije, Finske in Turčije. Študentki Turizma Charnée Bijön Bonno in Semra Husić sta za njih izvedli vodenje po starem delu Celja.

ersmusweek2

Pričeli sva pri železniški postaji, kjer sva gostujočim predavateljem predstavile mesto Celje in zgodovino. Naša pot nas je vodila do pomembnih stavb ter spomenikov, ki imajo velik pomen za turistično destinacijo Celje. Pokazali sva tudi reko Savinjo, različne parke in sva tudi predstavili možnosti rekreacije v tem mestu. Vodenje je trajalo nekje uro in pol, in našo pot smo zaključili pri Slovenskem narodnem gledališču. Pripravili sva tudi prospekte in zemljevide Celja, ki jim bo v veliko pomoč.

Ogledali smo si: železniško postajo, kipa Alme Karlin in Josipa Pelikana, vodni stolp, mestno plažo, osrednjo knjižnico, TIC, celjski dom, stari grad (od daleč), muzej novejše zgodovine, narodni dom in še ostale znamenitosti.

Charnée Bijön Bonno in Semra Husić

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2024

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki