Utrinek vabljenih predavanj: dr. Alois Paulin – Trendi razvoja tehnologij IKT – Kaj lahko pričakujemo v naslednjih dveh desetletjih?

Utrinek vabljenih predavanj: dr. Alois Paulin – Trendi razvoja tehnologij IKT – Kaj lahko pričakujemo v naslednjih dveh desetletjih?
V okviru razpisa Gostujoči predavatelji na FKPV smo 13. 5. 2017 organizirali predavanje z naslovom Trendi razvoja tehnologij IKT – Kaj lahko pričakujemo v naslednjih dveh desetletjih?, ki ga je izvedel dr. Alois Paulin, asistent z doktoratom na Technische Universitat Wien, Faculty of Informatics, Dunaj.


paulin200Vsebina predavanj in o predavatelju:

Kakšen je razvojni potencial tehnologij IKT? Kateri so trendi IKT tehnologij, ki bodo vplivali na družbo prihodnosti? Kaj pomeni vseprisotna »4.0«-ka? V gostujočih predavanjih bo dr. Alois Paulin predstavil orodja, ki jih uporabljajo znanstveniki za ugotavljanje prihodnosti, ter spregovoril o globalnih tehnoloških trendih, o potencialih za nadalnji razvoj, ter o perspektivah, ki jih ti potenciali lahko nudijo. Dr. Paulin je doktoriral iz računalništva in informatike na Univerzi v Mariboru, zadnjih pet let pa živi in dela na Dunaju, kjer je raziskoval in predaval na Fakulteti za informatiko Tehnološke univerze na Dunaju, vodil razvojne aktivnosti na Tehnološki univerzi v Münchnu v sklopu Evropskega projekta FI-STAR, svetoval podjetju Huawei glede bodočega razvoja telekomunikacijskih tehnologij, ter delal za Evropsko komisijo kot ekspert na področju informatizacije družbe. Dr. Paulin je pionir znanstvenega polja »Beyond Bureaucracy«, ki se bavi s transformacijo družbe v post-birokratski sistem.

kc-logoti

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2024

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki