Ste športnik in vam je pomembna pridobitev izobrazbe med vašo športno kariero?

Ste športnik in vam je pomembna pridobitev izobrazbe med vašo športno kariero?

Imate pozitivno stališče do študija in se zavedate, da je izobrazba zelo pomembna, da povečuje zaposlitvene možnosti in vpliva na osebnostno ravnovesje? Odločite se pravi čas.

Če ste športnik ali športni trener, je pravi čas, da začnete s študijem že pred koncem svoje kariere. Če želite pridobiti izobrazbo prve, druge ali tretje bolonjske stopnje je Fakulteta za komercialne in poslovne vede (FKPV) prava izbira za vas. Omogoča vam prilagoditve študija in študijske programe, ki vam bodo koristili pri delu na področjih, povezanih s športom.

Na FKPV izobražujemo v različnih študijskih programih, Komerciala, Poslovna informatika, Turizem in Varnostni menedžment na vseh treh stopnjah po vsej Sloveniji. Vsi programi vam ponujajo znanja, s katerimi boste tudi po koncu športne kariere lahko uspešno delovali na področju športa.

FKPV posvečata športnikom izjemno skrb in vas pri študiju podpira, saj omogoča usklajevanje športne in študijske poti. Posebne prilagoditve študija omogočajo na fakulteti vsem športnikom, ki so registrirani kot tekmovalci in se aktivno udeležujejo tekmovanj.

Študentom omogočamo študij v majhnih skupinah, pripravo na izpite z gradivom v e-okolju, prilagoditve terminov opravljanja obveznosti in izpitnih rokov športnim in tekmovalnim obveznostim, individualne konzultacije, tutorski sistem, spletne učilnice …

Pri nas na FKPV je diplomiralo veliko znanih športnikov: (košarkar Blaž Ručigaj, odbojkarica Tamara Borko, kolesar Klemen Štimulak, nogometaš Saša Bek in nogometni vratar Luka Verboten, trener (MB) Zajmi Tadej…), nekateri pa so prav zdaj vključeni v študijski program.

Aktivno vlogo imajo na fakulteti tudi pri skrbi za uspešno usklajevanje dvojne kariere športnikov na nivoju države. V sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije in Slovensko olimpijsko akademijo so opravili raziskavo z naslovom Priprava na drugo kariero v času ukvarjanja z vrhunskim športom. Zbrali so podatke o izkušnjah športnikov z usklajevanjem študija in športa v Sloveniji in tujini od več kot 500 oseb, ki se ukvarjajo ali so povezane s športom. Ugotovili so, da se zavedajo pomena pridobitve izobrazbe med športno kariero, imajo pozitivna stališča do študija in menijo, da je izobrazba zelo pomembna, da povečuje zaposlitvene možnosti in vpliva na osebnostno ravnovesje. Motivirani so za doseganje uspeha na področju športa in študija in so pri tem uspešni, kar opažajo tudi predavatelji. Pri uveljavljanju prilagoditev pri študiju imajo precej pozitivnih izkušenj.

20180915_102307FKPV vam ponujata vse prilagoditve, ki so pomembne študentom aktivnim športnikom: možnost manjšega obsega obvezne prisotnosti na predavanjih in na vajah, vpis v višji letnik z nižjim številom kreditnih točk, kot je predvideno s študijskim programov, in individualni dogovor za termine izpita izven rednih izpitnih rokov, pomembna pa je tudi pomoč (tutorjev, profesorjev), individualne obravnave in študij v e-okolju.

Fakulteta s svojimi visokošolskimi učitelji aktivno delujeta tudi na področju zagotavljanja kakovostne podpore športnikom študentom, predavateljica fakultete pa je soustvarjalka sistemskih rešitev na področju dvojne kariere in članica komisije za podelitev Certifikata Športnikom prijazno izobraževanje.

FKPV je skupaj s športniki in številnimi ljubitelji športa, gibanja in zdravega življenja sodelovala v najbolj množični skupinski vadbi, 15. septembra, na Glavnem trgu v Celju.

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2020

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki