Strokovni ogled hotela Evropa, Turistično informacijskega centra ter Fontane piva v Žalcu v okviru predmeta Uvod v trajnostni razvoj turizma

Strokovni ogled hotela Evropa, Turistično informacijskega centra ter Fontane piva v Žalcu v okviru predmeta Uvod v trajnostni razvoj turizma

Študenti FKPV-ja smeri turizma smo se 28. 3. 2019 v okviru predmeta Uvod v trajnostni razvoj turizma odpravili na mini ekskurzijo v hotel Evropa**** ter Turistično informacijski center v Celju. V hotelu Evropa so nas prijazno pričakali, kjer smo si v samem hotelu najprej ogledali znamenit srednjeveški stolp, v katerem se odvijajo razne večerne zabave, pogostitve, družinska praznovanja, zasebne večerje, poslovna kosila ter civilno poročni obredi. Nato je sledil ogled sob v hotelu vse od luksuznega predsedniškega apartmaja do standardne sobe z zakonsko posteljo.

Pot smo nadaljevali proti Zavodu Celeia Celje, ki  ima v  sklopu 3 centre: turistično informacijski, prireditveni ter center sodobnih umetnosti. Turistično informacijski center (TIC) pa zajema vse od vodenih ogledov po Celju ter Starim gradom do različnih muzejev (Pokrajinski muzej , Muzej novejše zgodovine Celje), galerij (Galerija sodobne umetnosti, Likovni salon) ter gledališč (Slovensko ljudsko gledališče). Na mestu, kjer se nahaja TIC so našli ostanke  prostorov prve mestne hiše v katerih so bile odkrite kamnite krogle – izstrelki in bronasta cev arkebuze (kratke puške) iz druge polovice 15. stoletja ter  dveh rimskih mestnih vil. Naslednji dan 29. 3. 2019 pa smo si v  Žalcu ogledali znamenito turistično točko Fontana piva. Fontana piv – Zeleno zlato je poklon hmeljarski dediščini Spodnje Savinjske doline in Žalca, ki je središče hmeljarstva v naši državi. Slovesno odprtje je bilo 6. septembra 2016, ob prazniku Občine Žalec. Na fontani lahko na šestih točilnih pipah izkusite šest različnih piv slovenskih pivovarjev, varjenih iz štajerskega hmelja. Prva pipa pripada pivu Kukec, ki je poklon slavnemu žalskemu hmeljarju in pivovarju Simonu Kukcu. Drugo pipo zasedajo ambasadorjeva piva, slovenski ležaki so zastopani na tretji, na četrti pokušate piva regije Saška, na peti trendovska piva in na šesti eksperimentalna piva žalskega Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije.

Vsi ogledi v okviru predmeta Uvod v trajnostni razvoj turizma so bili zanimivi, raznoliki ter so nam prikazali različne oblike turizma, podali pa so nam tudi ideje, kaj bomo mi kot posamezniki  čez nekaj let lahko še izboljšali ter dodali kakovosti storitvam turizma, obenem pa ohranjali pri tem okolje v katerem sobivamo ter iskali alternative virov, zato, da bodo naslednji rodovi še imeli možnost izkusiti ter videti to raznoliko ter prečudovito naravo.

Anastasia Faith Filipič, študentka FKPV-ja

Strokovni ekskurziji sta bili izvedeni v okviru projekta Nadgradnja KC FKPV.

 

 

kc-logoti

 

 

Javni razpis se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020; prednostna os: 10. »Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost«; prednostna naložba: 10.1 »Izboljšanje enakega dostopa do vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine pri formalnih, neformalnih in priložnostnih oblikah učenja, posodobitev znanja, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih oblik učenja, tudi s poklicnim svetovanjem in potrjevanjem pridobljenih kompetenc«; specifični cilj: 10.1.3 »Spodbujanje prožnih oblik učenja ter podpora kakovostni karierni orientaciji za šolajočo se mladino na vseh ravneh izobraževalnega sistema«.

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2020

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki