Bi želel del študija ali prakso opraviti v tujini? Zbiramo prijave za Erasmus+ 2018-19

Bi želel del študija ali prakso opraviti v tujini? Zbiramo prijave za Erasmus+ 2018-19

Fakulteta za komercialne in poslovne vede ponovno objavlja:

Nova študija kaže, da 92 % delodajalcev pri kandidatih išče takšne osebnostne lastnosti, kakršne lahko program še okrepi, kot so strpnost, samozavest, sposobnost reševanja problemov, radovednost, poznavanje lastnih močnih in šibkih lastnosti ter odločnost. Glede na teste, opravljene pred odhodom v tujino in po vrnitvi domov, so študenti Erasmus+ pri teh osebnostnih lastnostih ocenjeni višje že pred začetkom izmenjave, ob povratku pa se ta razlika v povprečju poveča za 42 % v primerjavi z ostalimi študenti.

Program Erasmus+ študentom ne daje samo več možnosti za zaposlitev, temveč tudi širi njihova obzorja in bogati njihove družbene stike.

Na prakso v tujino lahko gredo tudi “mladi diplomanti”. Pogoj: izmenjavo v tujini je potrebno realizirati v roku 12 mesecev od zagovora diplomskega dela.

Informacije in prijavni obrazci.

Vse odgovore na vaša vprašanja glede Erasmus+ mobilnosti boste prejeli pri koordinatorki izmenjav, Petri Golob. Vaša vprašanja lahko pošljete na mail erasmus@fkpv.si ali pokličete na številko 03 428 55 57.

 

Kratki utrinki Erasmus+ izmenjav študentov FKPV:

untitled-1

Odhod je bil težak vendar je bila ta izkušnja ena izmed najlepših in najbolj zanimivih, ki sem jih doživela do sedaj. Izkušenj in vtisov je ogromno. Menim, da bi se moral Erasmus+ izmenjave udeležiti vsak, ki ima priložnost, saj je to izkušnja, ki je nepozabna in od katere lahko vsak veliko odnese.

KATARINA DELETIĆ, ŠTUDIJ NA UNIVERSIDAD POLITECNICA DE CARTAGENA (ŠPANIJA)

22

Svojo izkušnjo dela v tujini bi opisala kot čudovito, pestro, naporno, nepredvidljivo predvsem pa poučno. Menim, da bi vsak moral vsaj enkrat v svojem življenju za nekaj časa delati v tujini, ker le takrat začneš ceniti določene stvari, ki so ti prej samoumevne, ugotoviš, kaj je pomembno in kaj ne, doživiš lekcije, tako dobre kot slabe, pridobiš izkušnje, ki jih doma ne bi nikoli. Zelo sem vesela, da mi je FKPV ponudila priložnost opravljanja praktičnega usposabljanja v tujini, še bolj sem pa vesela, da sem jo izkoristila. Z veseljem bi jo takoj in brez obotavljanja ponovila.

ANJA PLIBERŠEK, PRAKSA V PORTU (PORTUGALSKA)

untitled-1

Mnogim se porajajo vprašanja kot so: »A sem dovolj močen/na, da naredim ta velik korak?«, »A sem dovolj sposoben/na za to delovno mesto?«, »A mi bo uspelo?«. Odgovor je DA. Škoda bi bilo, da nekdo, ki misli, da je preveč sramežljiv in »nesposoben«, a ima vse atribute, talente in sposobnosti, ne izkoristi te življenjske priložnosti. Jaz sem se iz te napake naučila. A če pogledam nazaj, mislim in menim, da to, da priložnosti nisem izkoristila že prej, nekako ni bila napaka – vse se je zgodilo z razlogom. In sedaj sem tu – sredi Dunaja, obkrožena z novimi prijatelji, nabiram nove izkušnje, odkrivam nove kraje ter razvijam kot svojo osebnost, tako kariero. Če kaj ne obžalujem, je to ta odločitev.

PETERKA TEA, PRAKSA NA DUNAJU (AVSTRIJA)

untitled-1

Kaj je lahko boljšega od tega, da odpotuješ v drugo državo, kjer se naučiš ogromno novih stvari, spoznaš veliko ljudi, začutiš utrip mesta, v katerem se nahajaš … Spoznaš novo okolje, razmere v državi, v kateri se nahajaš in navežeš nove stike, ki ti lahko pridejo prav kadarkoli v življenju. Zame je to neverjetna izkušnja in če bi lahko, bi se brez pomislekov ponovno odločila za odhod. Vsakomur, ki ima možnost, resnično priporočam, da izkoristi to priložnost in odpotuje novim zmagam naproti!

EVA ZORČIČ, ŠTUDIJSKA IZMENJAVA ZAGREB

Dodatne informacije o mednarodnih izmenjavah.

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2024

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki