Po kreativni poti do znanja 2016/17


karierna-pot-2017

Predstavitev projekta

Bistvo projekta: vključeni študenti pod strokovnim vodstvom mentorja na fakulteti in mentorja v podjetju rešujejo resnični problem podjetja. Problem je opredelilo podjetje samo in rešitev resnično potrebuje.

Potek in način dela: zasnova projekta je za vsa podjetja že pripravljena, kar pomeni, da je vsako podjetje že izpostavilo svoj dejanski problem in v sodelovanju s predvidenim m entorjem na fakulteti pripravilo dispozicijo (poleg opredelitve problema tudi opredelitev ciljev, predvidene aktivnosti, razdelitev nalog med mentorji in študenti ter pridobljene kompetence študenta). Konkretno delo za študente se bo začelo že v februarju 2017 in bo zelo raznoliko: spoznavanje delovnega področja tako teoretično (doma ali na fakulteti) kot tudi praktično (v delovnem okolju torej v podjetju ), iskanje rešitev v sodelovanju s timom (torej študenti med seboj) in obema mentorjema (v podjetju in na fakulteti), analiza in predstavitev rezultatov (pisni izdelek). Nekaj dela torej študenti opravijo doma oziroma na nedoločeni lokacijo, nekaj dela pa opravijo v podjetju samem – tu gre seveda izključno za delo, ki je vezano na izbrani projekt.

Koristi za študente: vključeni študenti dobijo poleg praktičnih izkušenj tudi plačilo za svoje delo in sicer bruto 9 eur/uro oziroma največ bruto 360 eur/mesec za največ 5 mesecev (v enem mesecu se dela največ 40 ur). Poleg tega naj poudarimo, da je z vidika ustvarjanja kariere sodelovanje v takšnem projektu tudi izjemna poslovna priložnost, saj študent poleg izkušenj in poznanstev v tem podjetju pridobi tudi odlične reference za sodelovanje z drugimi podjetji oziroma pri d rugih projektih v prihodnje.

Pogoj za vključitev študenta: urejen status študenta in možnost izplačila na njegovo študentsko napotnico, kar pomeni, da ne sme biti redno zaposlen niti prijavljen na Zavodu za zaposlovanje.

Termin: delo na projektu bo potek alo predvidoma od februarja ali marca do konca junija ali julija 2017.

Projekt

(s klikom na spodnje piovezave se odprejo elaborati posameznih projektov)

Koordinatorka projekta: mag. Petra Vovk Škerl

Utrinek delovnega srečanje na partnerski organizaciji Zavod Traven v Pisarih
Študentje FKPV, ki v okviru projekta Po kreativni poti do praktičnega znanja sodelujemo pri projektu Vzpostavitev in trženje spletišča za uporabo kulturne dediščine v turizmu, smo imeli 21. 6. 2017 celodnevno delovno srečanje na sedežu partnerske organizacije Zavod Traven v Pisarih. Več …

img_9951

Srečanje delovne skupine
V petek, 30. 6. 2017 smo imeli v okviru projekta Po kreativni poti do praktičnega znanja delovni sestanek v podjetju Akron, d.o.o. na njihovi poslovni enoti v Celju. Za podjetje Akron, ki izdeluje pohištvo po meri je delovna skupina petih študentov in treh mentorjev že tri mesece vpeta v raziskavo z naslovom Pomen nakupnih dejavnikov in akcijskih cen za prodajo podjetja Akron, d.o.o.  Projekt je v fazi  zaključka in bo kmalu tudi javno predstavljen.

image1-001

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2023

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki