Študijsko leto 2017/2018


SVETO ŽIVKOVIĆ                                                                                                        slika-2

1. Kaj menite o vašem študiju na FKPV?

Študij na FKPV je bila odlična priložnost, ki mi ni prinesla le teoretičnega znanja, ampak tudi možnost praktičnega usposabljanja na različnih projektih s področja organizacije dogodkov.

2. Kaj vam je dosežena izobrazba prinesla?

Dobesedno mi je odprla vrata v nov, znanstveni svet raziskovanja in možnosti napredovanja v poslovnem svetu. Pripomogla je tudi, da znam sedaj točno določiti podjetniške cilje, kaj želim početi na področju turizma in organizacije dogodkov.

3. Na kakšen način ste združevali vašo poklicno pot s študijem?

Spomnim se, da ko sem začel študirati smer Turizem na Fakulteti za komercialne in poslovne vede, še nisem bil prepričan, kaj točno želim delati in na kakšen način. Po nekaj mesecih študija sem spoznal, kakšne možnosti mi turizem lahko prinese in kam lahko usmerim svojo poklicno pot. Pred študijem na FKPV sem zaključil študij novinarstva, hkrati pa delal na določenih projektih ter na področju organizacije majhnih dogodkov. Znanje in veščine (praksa/delo) v organizaciji projektnih aktivnosti so mi pomagali, da sem lahko pričel razmišljati o združitvi svoje poklicne poti, ki sem jo usmeril v smer turizma, z medijskim študijem in študijem organizacije dogodkov v turizmu.

4. Katere so vaše delovne izkušnje oz. delovno mesto, ki ga opravljate?

Delovno mesto Media Manager zahteva opravljanje in zagotavljanje določenih aktivnosti, pomembnih pri organizaciji dogodkov za goste na križarki. To pomeni, da kot eden od vodilnih oseb pri organizaciji zabavnih dogodkov pripravim material za vsaj en teden naprej. Ker križarjenja trajajo od 5 do 7 dni, je moja zadolžitev, da skupaj s svojim timom določimo pravilno izvedbo vseh dogodkov na ladji pred začetkom naslednjega križarjenja. Preko mobilne aplikacije Carnival Hub za naše goste promoviramo pomembne dogodke (stand up komedije, variety show, filmske projekcije in koncerte). B2B komunikacija je eden od ključnih dejavnikov pri organizaciji prireditev in moja vloga pri tem je ustvarjanje nemotenega funkcioniranja vseh aktivnosti za naše goste med različnimi oddelki in strankami.

5. Kaj menite o Alumni klubu FKPV?

Alumni klub je vsekakor zelo koristna vez za posameznike, ki želijo pridobiti nove izkušnje in stike v podjetniškem svetu. Je pomemben dejavnik osebnega in kariernega razvoja in upam, da bom v prihodnje zelo aktiven član Alumni kluba, saj sem se šele pred kratkim – z zaključkom magistrskega študija – vključil vanj.

 
6. Kakšen je naslov vaše magistrske naloge in kdo je bil vaš mentor?

Naslov magistrske naloge, ki sem jo napisal pod mentorstvom dr. Elene Marulc in somentorice dr. Tatjane Dolinšek, je “Razvoj trajnostnega turizma na podeželju v manj razvitih območjih Črne gore: vidik slovenskih turistov”. Zajema prvo obširno analizo trenutne stopnje podeželskega turizma in možnosti razvoja turizma v Črni gori.

 
7. Kaj bi na podlagi vaših izkušenj svetovali študentom FKPV pri njihovem študiju?

Izkoristite vse priložnosti, ki so pred vami. Izkoristite možnost mednarodne izmenjave študentov (Erasmus+), strokovnega usposabljanja, dela na različnih projektih pri različnih organizacijah itd. FKPV vam kot visokošolska inštitucija omogoča ne le teoretično znanje, ampak tudi pridobivanje praktičnih veščin, ki vam bodo prišle prav za nadaljnji poslovni in osebni razvoj po končanem študiju. Ne pozabite na komunikacijo, saj dobra konstruktivna komunikacija veže ljudi in ponuja nove življenjske priložnosti.

 

slika

 

 

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2021

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki