Vpis tujcev


PRIJAVA ZA VPIS TUJCEV V ŠTUDIJSKO LETO 2024/2025

PRIJAVNI ROK

  • 1. prijavni rok: od 16. 2. 2024 do 9. 7. 2024
  • 2. prijavni rok: od 13. 7. 2024 do 23. 9. 2024

VPISNI ROK

  • 1. rok: od 10. 7. 2024 do 12. 7. 2024
  • 2. rok: od 12. 8. 2024 do 30. 9. 2024 oz. do zasedbe prostih mest

prijavaevs

NAČIN PRIJAVE

Kandidati, ki se prijavljajo za vpis z izobrazbo pridobljeno v tujini, oddajo elektronsko prijavo in vse priloge preko spletnega portala eVŠ: http://portal.evs.gov.si/prijava, katere del je tudi vloga za priznavanje izobraževanja.

Vlogi priložijo:
1. scan listine o opravljenem izobraževanju,
2. original sodno overjena kopija listine o izobraževanju (pošljete po pošti ali prinesete na FKPV, Lava 7, 3000 Celje). Prevod v slovenski/angleški jezik.
3. scan dokazila o vsebini in trajanju izobraževanja ter opravljenih obveznostih med izobraževanjem (npr. priloga k diplomi, spričevala srednje šole),
4. prevod dokazila o vsebini in trajanju izobraževanja ter opravljenih obveznostih med izobraževanjem (3.točke). Prevod v slovenski/angleški jezik.
5. kronološki opis izobraževanja, ki ga pripravi in podpiše imetnik listine in
6. kopijo osebnega dokumenta.

Če FKPV ne bo mogel potrditi verodostojnosti listin, se bo kandidata pozvalo naj pošlje original listine o zaključenem izobraževanju. Izvirnike listin o izobraževanju vam po vpogledu vrnemo.

JEZIK

Študij na FKPV se izvaja samo v slovenskem jeziku. FKPV lahko pred vpisom (do konca septembra 2023) od kandidata zahteva potrdilo o znanju slovenskega jezika (osnovna raven). Več informacij o možnostih opravljanja izpita iz slovenskega jezika, si lahko kandidati preberejo na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve, kjer so objavljene informacije za tujce.
– Preverjanje znanja slovenskega jezika na osnovnem nivoju
– Brezplačni tečaji slovenskega jezika

POSTOPEK PRIZNAVANJA TUJEGA IZOBRAŽEVANJA

Postopek priznavanja tujega izobraževanja se izvaja na FKPV. Rok za oddajo odločbe o vrednotenju tujega izobraževanja je na podlagi 14. člena Zakona o vrednotenju in priznavanju izobraževanja (Uradni list RS, št. 87/11, 97/11-popr. in 190/12 – v nadaljevanju ZVPI) en mesec od prejema popolne vloge. Kandidati morajo upoštevati roke za oddajo dokazil v prijavnem postopku. Priznavanje tujega izobraževanja po ceniku FKPV znaša 44,00 eur.

INFORMACIJE

Kandidati prejmejo vse informacije po elektronski pošti in na spletni strani www.fkpv.si.

E-mail: dodiplomski@fkpv.si

SUPPORT

Technical issues: EKC – Contact Center of the State Administration:

  • ekc@gov.si
  • 080 2002

Content issues: ŠOS – Student organizations of Slovenia:

  • info@podpora-vpis.si
  • 064 179 197
Se zanimate za študij na FKPV? Imate vprašanje?
Pošljite povpraševanje
 Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da FKPV interno hrani in uporabi moj e-mail za namen neposrednega trženja in promocije, interne analize ter statistične obdelave. Za Izbris podatkov nam pošljete zahtevo na e-mail dodiplomski@fkpv.si. Vaši podatki bodo obravnavani v skladu z uredbo GDPR.
Več v rubriki Politika zasebnosti.

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2024

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki