3. mednarodna znanstvena konferenca 2011


Spoštovani udeleženci tretje znanstvene konference Znanje in poslovni izzivi globalizacije v letu 2011!

Tudi na letošnji konferenci, ki smo jo uspešno izvedli skupaj z vami, je bilo predstavljenih preko 80 referatov, ki jih je pripravilo preko 120 avtorjev. Od tega je bilo 49 referatov slovenskih avtorjev, kar 31 referatov pa je bilo iz tujine.

Plenarno zasedanje ob otvoritvi konference je postreglo z dvema izjemnima govornikoma. Prof. dr. Hermann Frank z dunajske Ekonomske univerze in dr. Draško Veselinovič s KD Group sta pripravila ne samo zelo aktualna, pač pa tudi raziskovalno pomembna prispevka. V dveh dneh so se nato zvrstile sekcije, ki so dotaknile tematike aktualnih vidikov podjetništva in trženja; turizma in izzivov trajnostnega razvoja; sodobnih rešitev v poslovni informatiki in e-poslovanju; izzivov na področju računovodstva, financ ter bančnega sektorja; ter trendov kakovosti v izobraževanju in managementu znanja. Povsod so potekale zanimive in polemične razprave. Na zaključnem plenarnem zasedanju so vodje sekcij poročali o njih in predstavili glavne ugotovitve in pobude za raziskovanje.

Konferenca se je zaključila z odlično vodeno okroglo mizo o Odličnosti v poslovanju, ki jo je vodil prof. dr. Marijan Cingula, udeležili pa so se je znani in uspešni poslovneži, ki so vsak s svojim zgledom in pogledom na kakovost v poslovanju spodbudili občinstvo in ga napolnili z optimizmom glede možnosti razvoja v globalnem poslovnem okolju.

Na konferenci sta bili podeljeni tudi nagradi za dva najboljša prispevka v kategoriji »študentski referati« in »vsi znanstveni prispevki«. Nagrade so dobili: Anite Sluga, Aleksander Stranjič in Desimir Bošković za referat s temo Teorija inovacije in njen vpliv na konkurenčno prednost in Karmen Verle, Mirko Markič in Borut Kodrič za referat s temo Kompetence slovenskih managerjev in njihov vpliv na strukturo organiziranosti.

Mednarodni programski odbor se je sestal v času trajanja konference in že pripravil določene smernice in predvidene dopolnitve za 4. Mednarodno znanstveno konferenco FKPV, ki bo potekala 15. in 16. novembra 2012 v Celju. Ne pozabite si rezervirati termina!

CD z referati bomo vsem udeležencem poslali v januarju 2012. Do takrat pa vam želimo, da lepo preživite božične in novoletne praznike, vse dobro v letu 2012 in kmalu na svidenje na prihodnji konferenci FKPV!

Predsednica programskega odbora konference
izr. prof. dr. Marjana Merkač Skok

Predsednik organizacijskega odbora:
Jože Geršak, univ. dipl. ing.

p1012779

p1012778

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2024

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki