4. mednarodna znanstvena konferenca 2012


Spoštovani udeleženci četrte mednarodne znanstvene konference Znanje in poslovni izzivi globalizacije v letu 2012!

Tradicionalna, že četrta po vrsti, mednarodna znanstvena konferenca, ki smo jo tudi letos uspešno izvedli skupaj z vami, dragi avtorji, je končana. Predstavljenih je bilo 97 referatov, ki jih je pripravilo 143 avtorjev, od tega je bilo kar 74 avtorjev iz tujine. Doktorski in magistrski študentje z naše in tudi drugih fakultet so prav tako prispevali nekaj zelo kakovostnih prispevkov.

Uvodoma je plenarno zasedanje po otvoritvi konference postreglo z dvema zelo zanimivima gostoma. Prvo vabljeno predavanje je bilo zanimivejše z akademskega vidika, drugo pa s poslovnega vidika. Prof. dr. Mirjana Pejć Bach iz Ekonomske fakultete Univerze v Zagrebu je razpravljala na temo »How to write and publish a paper in ISI journal: A closer look to EE economics, business and management journals«.

Gospod Tilen Šarlah, direktor sektorja upravljanja v Iliriki, d.d., pa je govoril na temo »Agresivna politika centralnih bank in vpliv na kapitalske trge«. V obeh dneh konference se je odvijala živahna razprava na šestnajstih delavnicah, ki so bile posvečene temeljnim sklopom letošnje konference: aktualnim vidikom podjetništva in trženja; turizmu in izzivom trajnostnega razvoja; sodobnim rešitvam v poslovni informatiki in e-poslovanju; izzivom na področju računovodstva, financ ter bančnega sektorja; ter trendom kakovosti v izobraževanju in managementu znanja.

Po poročanju koordinatorjev posameznih sekcij, ki sem jim ob tej priložnosti še enkrat iskreno zahvaljujem za konstruktivno sodelovanje, so povsod potekale zanimive in polemične razprave. Na zaključnem plenarnem zasedanju so vodje sekcij poročali o njih in predstavili glavne ugotovitve in pobude za raziskovanje. Ugotavljamo, da je bila raven kakovosti letošnjih prispevkov še nekoliko boljša kot na prejšnjih konferencah. Posebej je pohvalno, da je glavnina prispevkov osnovana na kakovostnih empiričnih raziskavah; da so teme aktualne in usmerjene v prihodnost; da so zajete tudi manj raziskane panoge; da je pogosto prisoten mednarodni vidik obravnave in da avtorji prispevek svoje raziskave tudi pogosteje realno in samokritično ovrednotijo.

Tudi letos sta bili na konferenci podeljeni nagradi za dva najboljša prispevka – posebej za kategorijo »najboljši študentski referati« in posebej za kategorijo »vsi znanstveni prispevki«. Nagrade so dobili: študentka Karmen Marguč za prispevek »Ekonometrična analiza interakcije med emisijami in porabo energije v državah v razvoju« ter avtorji Anton Ogorelc, Borut Milfelner in David Kamenšek za prispevek »Zaznavanje vplivov igralniškega turizma pri domačinih«.

Mednarodni programski odbor se je sestal v času trajanja konference in pripravil določene smernice in predvidene dopolnitve za 5. mednarodno znanstveno konferenco FKPV. Letošnja novost konference je, da so najboljši referati že povabljeni k objavi v mednarodni znanstveni reviji Business Systems Research (BSR). Prihodnje leto bo teh možnosti še več. Predvideno je, da bo potekala 14. in 15. novembra 2013 v Celju – ne pozabite si rezervirati termina!

Kmalu vas bomo formalno povabili k udeležbi na tej in vam ponudili možnost sodelovanja tudi na drugih mednarodnih znanstvenih konferencah, na kateri FKPV sodeluje kot soorganizator. Več o prvi takšni priložnosti: povezava.

CD z referati bomo vsem udeležencem poslali najkasneje v januarju 2013. Do takrat pa vam želimo, da lepo preživite božične in novoletne praznike, vse dobro v letu 2013 in kmalu na svidenje na prihodnji konferenci FKPV!

Predsednica programskega odbora konference
izr. prof. dr. Marjana Merkač Skok

Predsednik organizacijskega odbora:
Jože Geršak, univ. dipl. ing.

p1014146

Sprejem udeležencev

p1014153

Pomoč študentov FKPV pri organizaciji konference

p1014165

Sprejem

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2024

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki