3. strokovna konferenca


backup_of_strokovna-konf

Na fakulteti je 2. 12. 2013 potekala že 3. študentska zdraviliška konferenca, ki so se je udeležili študentje programa Turizem v modulu Velnes iz enot Celje, Ljubljana in Maribor. Temeljni namen organizacije konference, ki želi postati tradicionalna, je približati in predstaviti študentom zdraviliško dejavnost v Sloveniji, praktično predstaviti vlogo zdraviliškega menedžerja in opozoriti na temeljna področja delovanja zdraviliške dejavnosti, ki temelji na uporabi naravnih zdravilnih dejavnikov.

V uvodu je vse sodelujoče pozdravila dekanja izr. prof. dr. Marjana Merkač Skok in jim zaželela uspešno delo.

Na konferenci so sodelovali:

avgustin3

Iztok Altbauer,

direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ), ki je predstavil Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ), ki že več kot 57 let uspešno povezuje slovenska naravna zdravilišča. Zdraviliški turizem je najpomembnejša in najuspešnejša zvrst v slovenskem turizmu. Gospod Altbauer je izpostavil vlogo SSNZ pri oblikovanju in trženju zdraviliške ponudbe v Sloveniji in v tujini ter ostale funkcije skupnosti (sodelovanje z MG, ZZZS, STO in ostalimi inštitucijami).

matek2

mag. Roman Matek,

je izvršni direktor Term Ptuj in hkrati trenutni predsednik skupščine SSNZ. Skozi svoje dolgoletne in bogate izkušnje je predstavil vlogo zdraviliškega menedžerja pri menedžiranju poslovnih procesov (tekoča politika, razvojna politika) in pri trženju zdraviliške ponudbe (naravni zdravilni dejavniki kot konkurenčna prednost zdravilišča), pa tudi pri vzpostavljanju celovite kakovosti z uvajanjem standardov kakovosti, okoljskih standardov.

avgustinprava1

dr. Cvetka Avguštin,

vodja zdravstvene službe v Termah Olimia je predstavila vlogo zdravnika in drugih zdravstvenih strokovnjakov pri oblikovanju zdraviliških in velneških proizvodov, še posebej vlogo, ki jo ima zdravnik in drugi zdravstveni strokovnjaki pri trženju (svetovanju) in promoviranju storitev s področja naturopatije. Poudarila je pomen, ki ga v ponudbi slovenskih naravnih zdravilišč pridobiva medicinska velneška dejavnost (medical wellness) kot konkurenčna prednost posameznega zdraviliškega ponudnika.

Po predstavitvi tematike, se je med sodelujočimi strokovnjaki in študenti razvila živahna diskusija in razprava o trženjskih aktivnostih v slovenskih naravnih zdraviliščih, razvojnih načrtih, pa tudi o možnostih zaposlovanja v slovenskih naravnih zdraviliščih diplomantov naše fakultete.

mag. Slavka Gojčič

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2024

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki