KA2 Erasmus+ “Online Master Study Programme for Circular Economy”


erasmus-logo-300x159                                                                                                             circlogo

Projekt “Online Master Study Programme for Circular Economy” CIRCECO je evropski projekt, v katerem si 5 institucij iz visokošolskega izobraževanja in civilne družbe prizadeva oblikovati magistrski e-študijski program Krožno gospodarstvo.

V svetu z omejenimi viri in povečanim povpraševanjem po proizvodih je potreben nov način gospodarstva, ki bo ustvarjal trajnostne izdelke, kar bo postalo sredstvo prihodnosti. Krožno gospodarstvo ponuja način za to. Je priložnost, da omogočimo učinkovite tokove materialov, energije, dela in informacij, tako da se lahko obnovijo naravni in družbeni kapital. Kot logični potomec linearne ekonomije je krožno gospodarstvo pomembno, saj z obnovo nadomesti fazo “konca življenja” in je usmerjeno v odpravo odpadkov z vrhunsko zasnovo materialov, izdelkov, sistemov in poslovnih modelov.

Celotni cilj projekta je spodbuditi in podpreti dolgoročno strateško sodelovanje med visokošolskimi ustanovami in podjetji, katerih cilj je spodbujanje koncepta krožnega gospodarstva in oblikovanje spletnega magistrskega študijskega programa za krožno gospodarstvo. Poleg tega je cilj projekta razviti inovativne prakse na področju krožnega gospodarstva za izboljšanje kakovosti in učinkovitosti izobraževanja ter prispevati k gospodarskemu, socialnemu in okoljskemu napredku.

Rezultat tega projekta je razvoj sodobnega študijskega programa, izmenjava najboljših poslovnih praks in spodbujanje inovativnih idej o razvoju in varstvu okolja.

Projekt traja od 1. 9. 2017 do 30. 9. 2019. Fakulteta z komercialne in poslovne vede je v projektu sodelujoča partnerica v konzorciju:

 

Podrobnosti o projektu so dostopne na spletni strani https://circeco.net/home/about/

Prijavite se na naše e-novice

Bodite obveščeni in se prijavite na naše e-novice

© 2016 - 2024

Fakulteta za komercialne in poslovne vede

, vse pravice pridržane. | Piškotki